中华高端教育网
点击这里给我发消息 点击这里给我发消息 点击这里给我发消息 点击这里给我发消息
首页 EMBA 企业内训 在职博士 在职硕士 在职研修 海外游学 MBA 专家访谈 常见问题 培训就业 在线报名 联系我们
MBA
客户留言
推荐阅读
·2012MBA英语真题和解析
·2010年管理类专业学位全国联考英语真题
·2010年MBA全国考试英语真题和解析
·2003年MBA英语真题及答案
·2002年MAB英语真题及答案
·2001MBA英语真题及答案
热点阅读
·2011年MBA全国考试英语真题和解
·2009年MBA联考英语真题及参考答
·2008年MBA英语真题及参考答案
·2007年MBA英语真题及答案详解
·2006年MBA英语真题及答案详解
·2004年MBA英语真题
当前位置 - MBA - 历年试题

2010年MBA全国考试英语真题和解析

2010MBA全国考试英语真题和解析

    下载2010年MBA全国考试英语真题和解析.doc
  
Directions:

  Read  the  following  text.Choose  the  best  word(s)  for  each  numbered  blank  and markA,B,C,D on answer sheet1(10points)

  The outbreak of swine flu that was first detected in Mexico was declared a global epidemic on June 11, 2009. It is the first worldwide epidemic ___1___ by the Word Health Organization in 41 years.

  The heightened alert ____2___ an emergency meeting with flu experts in Geneva that  assembled   after a sharp rise in cases in Australia, and rising _____3___ in Britain, Japan, Chile and elsewhere.

  But  the  epidemic  is ____4____ in severity, according to Margaret Chan, the organizations   director   general, ____5___ the overwhelming   majority   of   patients experiencing only mild symptoms and a full recovery, often in the ____6___ of any medical treatment.

  The outbreak came to global ____7____ in late April 2009, when Mexican authorities noted     an unusually large number of hospitalizations and deaths ___8_____ healthy adults. As much of Mexico City shut down at the height of a panic, cases began to ____9____ in New York City, the southwestern United States and around the world.

  In the United States, new cases seemed to fade ____10____ warmer weather arrived. But in late  September 2009,officials reported there was___11__ flu activity in almost every state and that virtually all the ____12____ tested are the new swine flu, also  known as(A)H1N1,not       seasonal flu. In the U.S, it has____13____more than one million people,and caused more than 600 deaths and more than 6,000 hospitalizations.

  Federal health officials ____14___ Tamiflu for children from the national stockpile and began ___15___ orders from the states for the new swine flu vaccine. The new vaccine, which is different from the annual flu vaccine, is ____16___ ahead of expectations. More than three million doses were to be made available in early October 2009, though most of those ___17__ dose were of the FluMist nasal spray type, which is not ____18 ___ for pregnant women, people over 50 or those with breathing difficulties, heart disease or several other ___19__. But it was still possible to vaccinate people in other high-risk grouphealth care workers, people ___20____infants and healthy young people.

  1. [A]criticized     [B]appointed     [C]commented     [D]designated

  2. [A]proceeded    [B]activated      [C]followed       [D]prompted

  3. [A]digits        [B]numbers      [C]amounts        [D]sums

  4. [A]moderate     [B]normal       [C]unusual        [D]extreme

  5. [A]with         [B]in           [C]from           [D]by

  6. [A]progress      [B]absence      [C]presence       [D]favor

  7. [A]reality        [B]phenomenon  [C]concept         [D]notice

  8. [A]over         [B]for           [C]among         [D]to

  9. [A]stay up       [B]crop up       [C]fill up          [D]cover up

  10. [A]as           [B]if            [C]unless          [D]until

  11. [A]excessive     [B]enormous     [C]significant       [D]magnificent

  12. [A]categories     [B]examples      [C]patterns        [D]samples

  13. [A]imparted      [B]immersed     [C]injected         [D]infected

  14. [A]released      [B]relayed       [C]relieved         [D]remained

  15. [A]placing       [B]delivering     [C]taking           [D]giving

  16. [A]feasible      [B]available      [C]reliable          [D]applicable

  17. [A]prevalent     [B]principal      [C]innovative        [D]initial

  18. [A]presented     [B]restricted      [C]recommended    [D]introduced

  19. [A]problems     [B]issues        [C]agonies          [D]sufferings

  20. [A]involved in    [B]caring for    [C]concerned with   [D]warding off

  Section Reading comprehension

  Part A

  Directions:

  Read the following four passages. Answer the questions below each passage by choosing A, B, C and D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.(40 points)

  Text1

  The longest bull run in a century of art-market history ended on a dramatic note with a sale of 56 works by Damien Hirst, Beautiful Inside My Head Forever, at Sothebys in London on September 15th 2008 (see picture). All but two pieces sold, fetching more than ā70m, a record for a sale by a single artist. It was a last hurrah. As the auctioneer called out bids, in New York one of the oldest banks on Wall Street, Lehman Brothers, filed for bankruptcy.

  The world art market had already been losing momentum for a while after rising vertiginously since 2003. At its peak in 2007 it was worth some $65 billion, reckons Clare McAndrew, founder of Arts Economics, a research firmdouble the figure five years earlier. Since then it may have come down to $50 billion. But the market generates interest far beyond its size because it brings together great wealth, enormous egos, greed, passion and controversy in a way matched by few other industries. MBA加油站

  In the weeks and months that followed Mr Hirsts sale, spending of any sort became deeply unfashionable, especially in New York, where the bail-out of the banks coincided with the loss of thousands of jobs and the financial demise of many art-buying investors. In the art world that meant collectors stayed away from galleries and salerooms. Sales of contemporary art fell by two-thirds, and in the most overheated sector—for Chinese contemporary art—they were down by nearly 90% in the year to November 2008. Within weeks the world’s two biggest auction houses, Sotheby’s and Christie’s, had to pay out nearly $200m in guarantees to clients who had placed works for sale with them.

  MBA加油站编辑

  The current downturn in the art market is the worst since the Japanese stopped buying Impressionists at the end of 1989, a move that started the most serious contraction in the market since the second world war. This time experts reckon that prices are about 40% down on their peak on average, though some have been far more volatile. But Edward Dolman, Christie’s chief executive, says: “I’m pretty confident we’re at the bottom.”

  What makes this slump different from the last, he says, is that there are still buyers in the market, whereas in the early 1990s, when interest rates were high, there was no demand even though many collectors wanted to sell. Christies revenues in the first half of 2009 were still higher than in the first half of 2006. Almost everyone who was interviewed for this special report said that the biggest problem at the moment is not a lack of demand but a lack of good work to sell. The three Ds—death, debt and divorce—still deliver works of art to the market. But anyone who does not have to sell is keeping away, waiting for confidence to return.

  21.In the first paragraph,Damien Hirst's sale was referred to as a last victorybecause ____-.

  A.the art market hadwitnessed a succession of victoryies

  B.the auctioneer finally got the two pieces at the highest bids

  C.Beautiful Inside My Head Forever won over all masterpieces

  D.it was successfully made just before the world financial crisis

  22.By saying spending of any sort became deeply unfashionable(Line 1-2,Para.3),the author suggests that_____ .

  MBA加油站编辑

  A . collectors were no longer actively involved in art-market auctions

  B .people stopped every kind of spending and stayed away from galleries

  C.art collection as a fashion had lost its appeal to a great extent

  D .works of art in general had gone out of fashion so they were not worth buying

  23.Which of the following statements is NOT ture?

  A .Sales of contemporary art fell dramatically from 2007to 2008.

  B.The art market surpassed many other industries in momentum.

  C.The market generally went downward in various ways.

  D.Some art dealers were awaiting better chances to come.

  24.The three Ds mentioned in the last paragraph are ____

  A.auction houses ' favorites

  B.contemporary trends

  MBA加油站编辑

  C.factors promoting artwork circulation

  D.styles representing impressionists

  25.The most appropriate title for this text could be ___

  A.Fluctuation of Art Prices

  B.Up-to-date Art Auctions

  C.Art Market in Decline

  D.Shifted Interest in Arts

  Text2MBA加油站编辑

  I was addressing a small gathering in a suburban Virginia living room -- a women's group that had invited men to join them. Throughout the evening one man had been particularly talkative frequently offering ideas and anecdotes while his wife sat silently beside him on the couch. Toward the end of the evening I commented that women frequently complain that their husbands don't talk to them. This man quickly concurred. He gestured toward his wife and said "She's the talker in our family." The room burst into laughter; the man looked puzzled and hurt. "It's true" he explained. "When I come home from work I have nothing to say. If she didn't keep the conversation going we'd spend the whole evening in silence."

  This episode crystallizes the irony that although American men tend to talk more than women in public situations they often talk less at home. And this pattern is wreaking havoc with marriage.

  The pattern was observed by political scientist Andrew Hacker in the late '70s. Sociologist Catherine Kohler Riessman reports in her new book "Divorce Talk" that most of the women she interviewed -- but only a few of the men -- gave lack of communication as the reason for their divorces. Given the current divorce rate of nearly 50 percent that amounts to millions of cases in the United States every year -- a virtual epidemic of failed conversation.

  In my own research complaints from women about their husbands most often focused not on tangible inequities such as having given up the chance for a career to accompany a husband to his or doing far more than their share of daily life-support work like cleaning cooking social arrangements and errands. Instead they focused on communication: "He doesn't listen to me" "He doesn't talk to me." I found as Hacker observed years before that most wives want their husbands to be first and foremost conversational partners but few husbands share this expectation of their wives.

  In short the image that best represents the current crisis is the stereotypical cartoon scene of a man sitting at the breakfast table with a newspaper held up in front of his face while a woman glares at the back of it wanting to talk.

  26.What is most wives' main expectation of their husbands?

  A.Talking to them.

  B.Trusting them.

  C.Supporting their careers.

  D. Shsring housework.

  27.Judging from the context ,the phrase wreaking havoc(Line 3,Para.2)most probably means ___ .

  A generating motivation.

  B.exerting influence

  C.causing damage

  Dcreating pressure

  28.All of the following are true EXCEPT_______

  A.men tend to talk more in public tan women

  B.nearly 50percent of recent divorces are caused by failed conversation

  C.women attach much importance to communication between couples

  Da female tends to be more talkative at home than her spouse

  29.Which of the following can best summarize the mian idea of this text ?

  A.The moral decaying deserves more research by sociologists .

  B.Marriage break_up stems from sex inequalities.

  C.Husband and wofe have different expectations from their marriage.

  D.Conversational patterns between man and wife are different.

  30.In the following part immediately after this text,the author will most probably focus on ______

  A.a vivid account of the new book Divorce Talk

  B.a detailed description of the stereotypical cartoon

  C.other possible reasons for a high divorce rate in the U.S.

  D a brief introduction to the political scientist Andrew Hacker

  Txet3

  over the past decade, many companies had perfected the art of creating automatic behaviors habits among consumers. These habits have helped companies earn billions of dollars when customers eat snacks, apply lotions and wipe counters almost without thinking, often in response to a carefully designed set of daily cues.

  “There are fundamental public health problems, like hand washing with soap, that remain killers only because we cant figure out how to change peoples habits, Dr. Curtis said. We wanted to learn from private industry how to create new behaviors that happen automatically.”

  The companies that Dr. Curtis turned to Procter & Gamble, Colgate-Palmolive and Unilever had invested hundreds of millions of dollars finding the subtle cues in consumers lives that corporations could use to introduce new routines.

  If you look hard enough, youll find that many of the products we use every day chewing gums, skin moisturizers, disinfecting wipes, air fresheners, water purifiers, health snacks, antiperspirants, colognes, teeth whiteners, fabric softeners, vitamins are results of manufactured habits. A century ago, few people regularly brushed their teeth multiple times a day. Today, because of canny advertising and public health campaigns, many Americans habitually give their pearly whites a cavity-preventing scrub twice a day, often with Colgate, Crest or one of the other brands.

  A few decades ago, many people didnt drink water outside of a meal. Then beverage companies started bottling the production of far-off springs,and now office workers unthinkingly sip bottled water all day long. Chewing gum, once bought primarily by adolescent boys, is now featured in commercials as a breath freshener and teeth cleanser for use after a meal. Skin moisturizers are advertised as part of morning beauty rituals,slipped in between hair brushing and putting on makeup.

  “Our products succeed when they become part of daily or weekly patterns, said Carol Berning, a consumer psychologist who recently retired from Procter & Gamble, the company that sold $76 billion of Tide, Crest and other products last year. Creating positive habits is a huge part of improving our consumers’ lives, and it’s essential to making new products commercially viable.”

  Through experiments and observation, social scientists like Dr. Berning have learned that there is power in tying certain behaviors to habitual cues through relentless advertising. As this new science of habit has emerged, controversies have erupted when the tactics have been used to sell questionable beauty creams or unhealthy foods.

  <, SPAN lang=EN-US>31.According to Dr.Curtis,habits like hand washing with soap________.

  [A] should be further cultivated

  [B] should be changed gradually

  [C] are deepiy rooted in history

  [D] are basically private concerns

  32.Bottled water,chewing gun and skin moisturizers are mentioned in Paragraph 5 so as to____

  [A] reveal their impact on peoplehabits

  [B] show the urgent need of daily necessities

  [C]indicate their effect on peoplebuying power

  [D]manifest the significant role of good habits

  33.which of the following does NOT belong to products that help create peoples habits?

  [A]Tide

  [B]Crest

  [C]Colgate

  [D]Unilver

  34.From the text wekonw that some of consumers habits are developed due to _____

  [A]perfected art of products

  [B]automatic behavior creation

  [C]commercial promotions

  [D]scientific experiments

  35.the authorsattitude toward the influence of advertisement on peoples habits is____

  [A]indifferent

  [B]negative

  [C]positive

  [D]biased

  Text4

  Many Americans regard the jury system as a concrete expression of crucial democratic values, including the principles that all citizens who meet minimal qualifications of age and literacy are equally competent to serve on juries; that jurors should be selected randomly from a representative cross section of the community; that no citizen should be denied the right to serve on a jury on account of race, religion, sex, or national origin; that defendants are entitled to trial by their peers; and that verdicts should represent the conscience of the community and not just the letter of the law. The jury is also said to be the best surviving example of direct rather than representative democracy. In a direct democracy, citizens take turns governing themselves, rather than electing representatives to govern for them.

  But as recently as in 1986, jury selection procedures conflicted with these democratic ideals. In some states, for example, jury duty was limited to persons of supposedly superior intelligence, education, and moral character. Although the Supreme Court of the United States had prohibited intentional racial discrimination in jury selection as early as the 1880 case of strauder v. West Virginia,the practice of selecting so-called elite or blue-ribbon juries provided a convenient way around this and other antidiscrimination laws.

  The system also failed to regularly include women on juries until the mid-20th century. Although women first served on state juries in Utah in 1898,it was not until the 1940s that a majority of states made women eligible for jury duty. Even then several states automatically exempted women from jury duty unless they personlly asked to have their names included on the jury list. This practice was justified by the claim that women were needed at home, and it kept juries unrepresentative of women through the 1960s.

  In 1968, the Congress of the United States passed the Jury Selection and Service Act, ushering in a new era of democratic reforms for the jury.This law abolished special educational requirements for federal jurors and required them to be selected at random from a cross section of the entire community. In the landmark 1975 decision Taylor v. Louisiana, the Supreme Court extended the requirement that juries be representative of all parts of the community to the state level. The Taylor decision also declared sex discrimination in jury selection to be unconstitutional and ordered states to use the same procedures for selecting male and female jurors.

  36.From the principles of theUS jury system,welearn that ______

  [A]both litcrate and illiterate people can serve on juries

  [B]defendants are immune from trial by their peers

  [C]no age limit should be imposed for jury service

  [D]judgment should consider the opinion of the public

  37.The practice of selecting socalled elite jurors prior to 1968 showed_____

  [A]the inadcquavy of antidiscrimination laws

  [B]the prevalent discrimination against certain races

  [C]the conflicting ideals in jury selection procedures

  38.Even in the 1960s,women were seldom on the jury list in some states because_____

  [A]they were automatically banned by state laws

  [B]they fell far short of the required qualifications

  [C]they were supposed to perform domestic duties

  [D]they tended to evade public engagement

  39.After the Jury Selection and Service Act was passed.___

  [A]sex discrimination in jury selection was unconstitutional and had to be abolished

  [B]educational requirements became less rigid in the selection of federal jurors

  [C]jurors at the state level ought to be representative of the entire community

  [D]states ought to conform to the federal court in reforming the jury system

  40.in discussing the US jury system,the text centers on_______

  [A]its nature and problems

  [B]its characteristics and tradition

  [C]its problems and their solutions

  [D]its tradition and development

  Section Translation

  46.Directions:

  In this section there is a text in English .Translate it into Chinese. Write your translation on ANSWER SHEET2

  .(15points)

  “Suatainability has become apopular word these days, but to Ted Ning, the concept will always have personal meaning. Having endured apainful period of unsustainability in his own life made itclear to him that sustainability-oriented values must be expressed though everyday action and choice.

  Ning recalls spending aconfusing year in the late 1990s selling insurance. Hed been though the dot-com boom and burst and,desperate for ajob,signed on with a Boulder agency.

  It didint go well. It was a really had move because thats not my passion, says Ning, whose dilemma about the job translated, predictably, into a lack of sales. I was miserable, I had so much anxiety that I would wake up in the middle of the night and stare at the ceiling. I had no money and needed the job. Everyone said, ‘Just wait, you’ll trun the corner, give it some time.’”

  翻译参考

  “坚持不懈”如今已成一个流行词汇,但对TedNing而言,这个概念一直有个人含义,经历了一段痛苦松懈的个人生活,使他清楚面向以坚持不懈为导向的价值观,必须贯彻到每天的行动和选择中。

  Ning回忆起20世纪90年代末期卖保险的那段迷茫时光,他通过蓬勃兴起的网络疯狂地找工作,并且与Boulder代理机构签了约。

  事情进展并不顺利,TedNing说到:“那真是个糟糕的选择,因为我对此没有激情,”可以预料,他把工作中的矛盾能解释为没有业务。Ning说:“我很痛苦渴望午夜起来盯着天花板,我没钱,我需要工作,每个人都说‘等吧,只要有耐心会好转的。’”

  47. Directions:

  You have just come back from the U.S. as a member of a Sino-American cultural exchange program. Write a letter to your American colleague to

  1) Express your thanks for his/her warm reception;

  2) Welcome him/her to visit China in due course.

  You should write about 100 words on ANSWER SHEET 2.

  Do not sign your own name at the end of the letter. Use Zhang Wei instead.

  Do not write your address. (10 points)

  Dear xxx,

  I would like to convey my heartfelt thanks to you for your kindness to receive me when I participated in an exchange program in USA.

  Your generous help made it possible that I had a very pleasant stay and a chance to know American cultures better. Besides, I think it is an honor for me to make friends with you and I will cherish the goodwill you showed to me wherever I go. I do hope that you will visit China one day, so that I could have the opportunity to repay your kindness and refresh our friendship.

  I feel obliged to thank you again.

  Sincerely yours,

  Zhang Wei

  48. Directions:

  In this section, you are asked to write an essay based on the following chart. In your writing, you should

  1) Interpret the chart and

  2) Give your comments.

  You should write at least 150 words.

  Write your essay on on ANSWER SHEET 2. (15 points)

  In this chart, we can see the mobile phone subscriptions in developed countries have a steady and slight increase from 1990 to 2007 and then remain constant in 2008. Meanwhile the mobile phone subscriptions in developing countries have witnessed a slow increase from 1990 to 2004 and then a great surge from 2004 to 20007: the biggest surge happens from 2005 to 2006.

  This chart reflects different developing modes of mobile phone industry in developed and developing countries. The developed countries have a limited number of populations, most of whom are well-educated. Therefore, the spreading of the mobile phone service is efficient and soon the market is saturated. Also at the beginning the developed countries have more people who can afford this service. The developing countries have a large population who keeps a large demand for mobile service. As the mobile phone service becomes cheaper and cheaper, the increasing customers subscribe to benefit from this service.

  As discussed above, it is not surprising to see this change. In my opinion, this trend that the number of mobile-phone subscriptions is increasingly increasing will continue for a while in the future.

  2010年考研英语二真题答案:

  21 D 22 A 23 B 24 C 25 C

  26 A 27 C 28 D 29 D 30 B

  31 A 32 A 33 D34 C 35 B

  36 A 37 C 38 C 39 C 40 D

  新题型

  F T T T F

友情链接  
首页| 最新文章| 网站地图

Copyright © 2007-2012 chinagaoduan.cn All Rights Reserved 版权所有 京ICP备12023861号-2

24H咨询电话:18600234546